Щорічна
професійна
премія

Стали відомі перші Лауреати премії «Будівельний Олімп» у 2016 році.

На початку цього року Експертна Рада професійної премії для будівельників почала розглядати документи компаній-номінантів, рекомендованих галузевими асоціаціями. Відбір на звання Лауреата премії «Український Будівельний Олімп» проводився за методикою експертних оцінок. На підставі спеціально розроблених анкет, які заповнюють компанії-забудовники, а також даних з відкритих джерел (ЗМІ, спеціалізовані форуми, споживчі опитування), експерти вибирають найкращих.

У квітні були підбиті перші результати відбору та премійовані будівельні компанії, які успішно працюють на вітчизняному ринку, а також новобудови, що відрізняються унікальним проектом, архітектурою, масштабністю.

Серед київських компаній експерти відзначили Royal House у номінації «Надійний забудовник» і компанію Evrodim.com, сфера котеджного будівництва, в номінації «Лідер галузі: надійність, якість, своєчасність».

Серед регіональних забудовників премію отримала вінницька компанія «Особняк-К», в номінації «Сучасне будівництво: надійність та якість», а також три компанії, які активно будують в Західній Україні: добре відома в Івано-Франківську БК «Мельник», в номінації «Регіональний забудовник року», і дві компанії, що зводять житлові комплекси у Львові, Луцьку, Хмельницькому, Global Development, у номінації «Регіональний девелопер року» та БК «Золота Середина» -- «Активний забудовник Західного регіону». При відборі серед нових житлових комплексів враховувалися оригінальність проекту, інфраструктура, архітектурна стилістика та відгуки покупців житла.

Серед київських новобудов премією відзначено ЖК «Власна квартира», в номінації «Клубний будинок: дизайн-ремонт, розумні квартири та енергозбереження». А в столичному передмісті пальму першості отримали забудовники Ірпеня, зокрема, БК «Комфорт Лайф 2000» та БІК «ОРЛАН Інвест Груп». В результаті чотири ірпінські новобудови премійовані в наступних номінаціях:

ЖК «Парковий», «Заміський комплекс року»,

ЖК «Єсенін», «Доступне житло європейського рівня»,

ЖК «Пушкінський квартал», «Комфортне заміське житло: якісні матеріали, доступні ціни, сприятлива екологія»,

ЖК «Фаворит», «Сучасна архітектура, розвинена інфраструктура, затишок і комфорт».

Серед регіональних новобудов особливої уваги Експертної Ради премії заслужили проекти Фонду зелених технологій «Greenville» у Львові -- ЖК «Добра Оселя» та ЖК «Місто трав», які були відзначені премією в номінаціях «Європейський рівень життя та комфорту» та «Проект року: екологічне житло нового покоління».

Професійні премії Business Olimp Awards засновані в 2005 році. У Експертну Раду премії «Український Будівельний Олімп» входять глави професійних асоціацій: Конфедерації будівельників України, Асоціації ріелтерів України, Спілки малих, середніх і приватизованих підприємств України. Детальніше про методику і результати відбору читайте на офіційному порталі www.olimpawards.org.